diumenge, 15 de febrer del 2015

PELEGRINS DE LES USERES

Les Useres és un municipi de la provincia de Castelló, que es troba a la comarca de l'Alcalaten.



 Els Pelegrins constitueixen una tradició del S.XIV, que es repeteix el darrer divendres del mes d'abril. Els Pelegrins preguen per aigua, collita i contra la pesta. Durant les dos jornades de pelegrinació (una de pujada i l'altra de baixada) amb 35km cadascuna, regna el silenci, només trencat pels cants medievals que entonen els Pelegrins. Són 12 i un guia (12+1) com els apòstols i Jesús.
Es creu que antigament, aquesta era una cerimònia de celebració de l'edat adulta, ón els joves s'acomiadaven dels progenitors i anaven amb el pare (com encara se li diu al guía) cap al Penyagolosa.

Aquest camí és una via de comunicació comarcal amb una arrelada tradició, que comunica els pobles de la zona. Per això la via passa junt a vies pequàries, castells, ermites, masies, fonts, . . .

El camí es fa en absolut silenci. Només es canta a les sis parades, a les que els pelegrins arriben descalços, i hi reposen forces per continuar el camí.

Al camí podem trobar una vegetació molt variada (roure, carrasca, matoll, pí. . . .) donat el desnivell (uns 800m) del camí. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada